Mikon Kronikka oli niin mainio, että pitääpä itsekin kokeilla. Näistä jää muutenkin hauska arkisto blogihistoriaan ja tälläisiä asioita on varsin kiva kelailla silloin kun tuntuu, ettei elämässä tapahdu sen ihmeempiä asioita. Loppujen lopuksi se on perspektiivistä kiinni :)

10 vuotta sitten tuli hengattua Kymenkartanon yläasteella varsin ei-coolien asioiden parissa kuten roolipelit ja pelit yleensä. Viikot meni roolipelikampanjoita, hahmoja ja tarinoita kirjoittaessa ja viikonloppuna sitten niitä pelattiin yömyöhään asti. Tietokoneena oli PC 386 jolla hakattiin aivan mahtavaa VGA Planetsia aamutunneille saakka. Jatkosta noin muuten ei ollut hajua, suhteettoman huono matikkapääni takasi, ettei Lukio ajatuksena sen kummemmin innnostanut joten Kauppis oli suht’ hyvä idea. Parin vuoden kuluttua kauppiksessa törmäsin ensimmäisen kerran Photoshoppiin ja Lightwave 3D 4.0:aan joilla oli lievästi sanottuna suuria vaikutuksia tulevaan elämääni.

5 vuotta sitten löysin itseni keskeltä IT-alaa ja tietämättäni katselin kuplan järkyttävän nopeaa kasvua. Ympärillä velloivat kaikenlaiset bisnesideat, internet kuulemma mullistaisi kaiken, ajaisi paperilehdet konkurssin partaalle ja ruokakin kannattaisi tilata netistä. Riskiraha virtasi ja onneksi alla oli vanha ja vakavarainen yritys. Tästä huolimatta jokainen firma pyrki kääntymään mahdollisimman nopeasti ebisnekseen ja satsaamalla verkkoon. Suhteettomalla nopeudella nousi joka firmaan oma multimediapoppoo ja pienet uusmedialafkat haukkuivat isot talot pystyyn innovatiivisuuden puutteesta. Itse väkersin grafiikkaa ja käyttisjuttuja niin presidentille, pankkiautomaateille, alkoille sun muille puolille ja siinä sivussa jotain printtijuttuja ja omia piirrusteluja. Helsinki oli tullut tutuksi vuotta aikaisemmin ja asustelin Kauniaisissa Henkan kanssa merimiessäätiön talossa. Pyykkituvassa oli aina joku ankkurikäsi kyselemässä, missä olen ollut “komennuksilla”. Tuon talon pyykkituvasta tuli pienoinen zen-mesta ja sen tasaisen hurinan keskellä tuli luettua hitusen monta sarjakuvaa.

3 vuotta sitten loppui ICL:lle tekemäni Freelancer-soppari joka tehtiin kun irtisanouduin 2001 syksyllä siirtyessäni Evtekin 3d-puolelle. Koulu hallitsi elämää varsin 100% ja raukea ilmapiiri avasi aivan uudenlaiset näkökulmat asioihin. Luova ympäristö innostutti minut takaisin öljyvärien ja digitaalitaiteen maailmaan ja 3D (vaikka se suuntautumisvaihtoehtoni olikin) jäi pikkuhiljaa taka-alalle. Turkan kanssa pölistiin junassa jotain lautapeleistä ja mieleen tuli tsekata missä tilassa kyseinen ala on nykyään. Settlers of Catanista se sitten alkoi ja loppua ei ole näkynyt. Myös Ultima Online ja Dark Age of Camelot innostivat ja niiden parista tuli löydettyä paljon uusia tuttuja.

Vuosi sitten löysin itseni pelialalta, työharjoittelemassa Bugbearilla. Alan nuori ikä ja älytön hektisyys pistivät vähän kiskoilta hetkeksi, mutta vastapainona oli pitkästä aikaa kiva nähdä mitä käy kun koko ryhmä painaa samalla terävyydellä yhden hankkeen eteen. Nousuista ja laskuista huolimatta juuri se aito innostuneisuus projektia kohtaan on se asia joka ruokkii myös omaa mielenkiintoani. Pikkuhiljaa pääsi takaisin siihen työmaailmaan ja ennenpitkää ylitöistä tuli vähän liiankin tuttu asia.

Tähän asti tänä vuonna olen siirtynyt mac-käyttäjäksi eikä ole tarvinut taakseen katsoa. Siirryin myös 1.5 vuoden tauon jälkeen takaisin valokuvailuun ja tilasin ensimmäisen digijärkkärini. Videotykkiin tuli myös joku vika eikä se dvi:n kautta tahdo antaa kuvaa. World of Warcraft nappasi myös pauloihinsa ja peliporukassa onkin hyvä liuta bugbearilaisia kuin myös muita peli-ihmisiä. Tilaamani Warcraft III Battlechest tuotti ikävän yllätyksen kun itse pelin levy ei ollutkaan hybridi MAC/PC vaikka niin jokapaikassa lukikin. Duunissa tuli eteen uusi haaste pelisuunnittelijana ja se on tuntunut varsin mukavalta. Pitkät ja antoisat suunnittelupalaverit voivat olla joskus aika väsyttäviä, mutta ideoiden säkenöinti ja hiominen on hauskaa katseltavaa. Viime vuoden älytön crunch-aika pelin parissa opetti, että ehkä sitä voisi jotain liikuntaakin harrastaa. Kokeilin lenkkeilyä ja siitä tuli sellainen ‘paskat nakkaan’ fiilis joten ostin Mäkelänrinteen uimahalliin kuukauden uintikortin ja tarkoitus on räpiköidä siellä joka arkipäivä aina duunin jälkeen siinä kello 4-6 akselilla. Uimahallin kahvilasta on jotenkin zenmäistä katsella alhaalla polskuttavia ihmisiä.

Eilen iski flunssa, oli lämpöä ja räkää tuli joka raosta. Applelta tuli postia jossa kiva täti lupasi laittaa minulle uuden version pikapostilla eteenpäin Warcraft III:sta. Toimiva asiakaspalvelu on mainio asia. Tuli myös nukuttua ja piirrettyä, työn alla on kompokuva Breakpoint ’05:lle ja tarkoitus olisi myös pukata se kuva Expose 3:n entrylistalle jonka submittaus päättyy maanantaina. Sain myös vision kuvasta Real vs. Fake -aiheiseen teemakompokuvaan BP:lle, mutten saa varmaan sitä valmiiksi expose-submittausta varten. World of Warcraftia tuli myös pelattua, tosin ei ollut oikein keskittymiskykyä moiseen. Väänsin kuitenkin pari gameflow-kaaviota duunin puolesta.

Tänään on tullut lähinnä nukuttua ja piirrettyä. Wowissa kävin hakemassa uuden patchin ja olen mussuttanut tonnin leipää.

Huomenna ei ole sen kummoisempi päivä. Piirtää ainakin pitäisi ja saada tuo ym. kuva valmiiksi. Jos tuon videotykin vian keksisi niin olisi myös kasapäin leffoja katsottavaksi.

Ei Kommentteja