11:03 Ollaan vähän katseltu mestoja kirjoista, Kippsin leffateatteri pitäisi tsekata tuosta E31st ja 2nd avenuen kohdalta. Union squarella vois käydä kaupoissa jne.

13:02 Union Squarella, Maija meni Forever21:seen ja meikä Forbidden Planetiin, mikä on paikallinen sarjismesta ja muistutti ehkä eniten Good Fellowsin ja Kukunorin sekoitusta. Paljon Indie-kamaa ja hitusen erilaisempaa vrt. Midtown comics east -lafkaan. Aika hyvin on löytynyt kaikenlaista mielenkiintoista, monen TBP-sarjan ekoja osia ja hinnat kun on halvat niin voi aika helposti vaan kokeilla mitä sattuu.

_MG_9482
Forbidden Planetissa oli sekaisin figuja, indie-sarjiksia ja “valtavirran” tuotantoa, mikäli sarjakuvaa voi ikinä kovin valtavirtana pitää – Tässä mielessä termi indie-sarjis on mielestäni aina ollut vähän huvittava

_MG_9484
Yksi Strandin kymmenistä kirjahyllyistä – paikka on kirjafriikin taivas ja aikaa uppoaa helposti parikin tuntia

Siitä sitten vieressä olevaan Strand bookstoreen, hieno mesta. Hulluna pitkiä ja korkeita kirjahyllyjä, paljon vanhoja ja uusia teoksia ja kaikki näemmä “Strand pricellä” – esim. Not For Tourists guide to NYC (Suomessa 30-40e) maksaa normisti 17$ ja Strandin hinnalla 12$. Et muuten muuta opasta nykiin tarvi, aivan ehdoton, kattava ja kompakti pakkaus. Kandee käydä ostamassa heti kun Nykiin saapuu.

Aika huonosti on löytynyt muuten meikän wishlistin kirjoja, Del Toron ja Hoganin “Strain” löytyi vast’ikää ja aiemmin Williamsin “The Praxis”. Muista ei ole millään liikkeillä ollut mitään hajua :)

14:39 Mentiin kahvilaan, otettiin messiin juotavaa, syötävää ja Central Parkiin. Ilma oli kiva ja vastaan tuli eläintarhakin (unohtui että täällä oli sellainen) ja siellähän se merileijonakin ujelsi.

_MG_9489
Central Gardenin puut suojasivat alueen kivasti urbaanilta asfalttiviidakolta

Mentiin vähän kauemmas, yhdelle niistä isoista viherkentistä mitä näkyy aina kaikissa leffoissa. Mukavaa, rauhallista ja sitten sinne tulee joku kuuden jenkkiäijän seurue, jotka piti toisilleen jotain jee-jee -puheita ja välillä taputtivat laiskasti. Sitten alkoi baseballien ja jenkkifutkujen heittely ja jatkuva “sorry!”, “sorry ’bout that” -sarja kun tyypit heitteli miten sattui.

Kirjoiteltiin parit postikortitkin, vaihtelun vuoksi siten, että vuoroitellen kirjoitetaan yksi tai kaksi sanaa, jonka jälkeen kirjoittaja vaihtuu. Tulee aika hämärää ajatusten virtaa, mutta on ainakin erilaista :-)

_MG_9493
Tekee kumman hyvää istua alas nurmikolle kilometrien talsimisen jälkeen

_MG_9518
Jenkit hurraa toisilleen ja pitää puheita

_MG_9520
Riips raaps. Vuorovaihdoilla kirjoitettuihin kirjeisiin kuuluu, että toinen saa aina vuoronsa alussa päättää tuleeko edellisiin merkintöihin pistettä tai pilkkua.

_MG_9535
Central Parkista ja ympäri nykiä löytyy aika paljon pyörille tarkoitettuja reittejä. Pyöränvuokraus ei ole huono idea.

17:23 Käveltiin rantaa kohti katselemaan Queensboro bridgeä (tuttu mm. kasariaikojen Bridge Wars -hiphop legendoista) ja rannalla oli joku tsekki, jonka kanssa tuli juteltua. Oli matkalla Seattlen kautta alaskan Anchorageen johonkin pyöräily-bussi-teltta -reissulle. Kehui myös jotain astorian beer gardenia ja ihmetteli kamerakalustoamme :)

_MG_9565

You love to hear the story, again and again,
Of how it all got started way back when,
The monument is right in your face,
Sit and listen for a while to the name of the place,
The Bridge,
Queensbridge

Tästä lähdettiin etelään ja katselttiin YK:n taloa, vieressä oli koruliike Diplomatic Lifestyles, johon pääsi vain sopimuksella ja diplomaattikredentiaaleilla. Lähellä oli myös asuntoja, joista osa oli suoraan suurlähetystökäytössä. Itse YK:n talo oli jo kiinni tai turisteja ei enää alueelle päästetty, joten taloa katseltiin kauempaa. Jäi kyllä hieman viereisen Trump World Towerin varjoon…

_MG_9579
YK:lla on oma postitoimisto, poliisivoima ja on käytännössä oma valtionsa parin korttelin sisällä

_MG_9581
You’re fired! Väärä torni tosin, mutta yksi monista Trumpin rakennuttamista

20:24 Mentiin sitten leffaan (Kips) katsomaan Cohenin Brünoa, odotettavissa sama meno kuin Boratissa. Olipas hyvä ettei menty mihinkään raflaan, koska näemmä maan tapa on, että leffasaliin marssitaan jo varmaan 40min ennen “alkua” katselemaan mainoksia, trailereita yms. Ja paikat on first come, first serve. Hitusen erilainen ROI leffamainonnassa täällä kuin Suomessa.

23:09 Palattiin Brünosta, olihan sekoilua ja oli jännä nähdä miten ja mihin jenkkiyleisö reagoi. Ulkona oli kulman (tai parin) päähän ulottuva jono Harry Potteriitteja, joita alettiin juuri päästämään sisään uusinta leffaa varten, joka alkoi minuutin yli puolen yön.

Parissa kaupassa käytiin taas täyttamässa varastoja ja täytyy taas ihmetellä sitä tavaran määrää mitä on saatavilla. Tosin noi ihan perus 24/7 mestat on kyllä aika kliinejä ja haisee pesuaineelle. Juuri niitä paikkoja, mitä näkee jossain valvontakameroiden videoissa, jossa näytetään ryöstöä.

_MG_9582
Miksi paitaan muodostunut hikikuvio näyttää ihan Donnie Darkon pupulta? Vai onko se mustanaamio-kerhon merkki?


Seuraava päivä

1 Kommentti