10:01 Lääkemainokset täällä on hauskoja. 3/4 ajasta menee sivuvaikutuksista yms. Haittapuolista kertomiseen, mitkä mainosten pituudet huomioon ottaen kadottaa itse lääkkeen tarkoituksen. Esim. Yksi unilääke voi aiheuttaa masennusta, keskenmenoa, taipuvaisuutta itsemurhaan, väsymystä (!) ja vaikka mitä muuta.

10:44 Tultiin Penn-stationille Hakemaan Bostonin Amtrak-lippuja, automaattien hinnat oli syystä tai toisesta noin kolme kertaa kalliimmat kuin pitäisi (NFT-oppaan mukaan) joten jonossa ollaan.

11:19 Liput saatiin, semmoinen 300$ paukku ja matka-aika 4.5h suuntaansa.

_MG_9588

12:58 Aika piiskaava helle Chelseassa missä ollaan pyoritty galleriakierroksella. Hikoilin varmaan kaiken nesteen ulos parissa tunnissa ja jalat oli kuin lyijypainot, mutta kioskilta ostettu vesi ja kokis toimi kuin uudet paristot.

_MG_9611
Obey Giant – selkeä ennemerkki tässä vaiheessa

_MG_9613

_MG_9615

_MG_9616

_MG_9606

_MG_9609

14:35 Hudson River Park sijaitsee luonnollisesti manhattanin länsipuolella ja ulottuu miltei koko ylhäältä alas asti. Matkan varrella on paljon nähtävää ja siellä täällä laitureita, jotka tarjoaa aika hienoja näkymiä New Jerseyn puolelle. Alue on aika mainio lenkkeilijoille ja pyöräilijöille, sekä auringonpalvojille.

_MG_9630
River Parkin useilta laitureilta on hyvät näkymät New Jerseyn puolelle

15:05 Ehkä eniten yllättää, että loppujen lopuksi nykinkin kaltaisessa suurkaupungissa on kohtalaisen helppo päästä vaikkapa puistoon rentoutumaan ja mahdollisuuksia kaikenlaiseen harrastamiseen kyllä on.

Ei täällä nyt ihan skutsiin helposti pääse, mutta aika pitkälle tuo luonnollinen eskapismin tarve on viety. Joitain tietty voi esim. Lenkkeily keskellä betoniviidakkoa haitata, mutta Central Park ja tämä Hudsonjoen puisto tarjoaa ainakin erilaisen ympäristön sille.

16:36 täällä on aika paljon tiloja, jotka on merkattu ns. Julkisiksi tiloiksi – joko läpikulkualueita joita joku firma tarjoaa hyvää hyvyyttään tai puistoja tms. Alueita jotka ovat auki tietyn aikaa päivällä. Ilmeisesti kyse on asuntojen rakentamisluvista ja tarjoamalla public spaceja saa luvan rakentaa korkeammalle (ottaen huomioon, että Air Rightsit ovat kunnossa) tai isompaa.

Tämän vastakohtana on sitten lukuisat privaatit alueet ja asunnoista koostuvat pilvenpiirtäjät, joilla on oma ovimies ja respa. Näitä odottajia näkeekin miltei joka talossa minä vuorokauden aikana tahansa. Jätkät istuu, lukee lehtiä tai tuijottaa katatonisesti seinää kun varsinaista puuhaa ei kovin usein ole.

Rikkaat asuu ylhäällä, köyhät alhaalla.

19:31 Haettiin kaupasta palanen lohta ja nautittiin se pastan kera. Oli kyllä sikahyvää.


Seuraava päivä

1 Kommentti