10:47 Lähdettiin aamulla harlemiin ja mesta on suht’ järkevä. Leveät jalkakaytavat, vähän autoja ja leppoisa meno. Liikennevaloissa ei paljoa tarvi jonottaa, tosin eipä tarvi kyllä muutenkaan, koko New York on niin jalankulkijoiden ja taksikuskien armoilla, että auto manhattanilla vaatii kyllä jotain Brian Enon luukuttamista repeatilla ettei pää sula :)

_MG_9662

_MG_9656
Harlemin lapset on helpoin kuljettaa paikasta toiseen naruun kytkettynä

11:41 Jostain syystä jengi tykkää manhattanilla ajella ikkunat alhaalla. Liekö jäänyt ilmastointi huoltamatta vai pitääkö vaan musiikin kuulua? Aika monesta autosta soi Kanye West.

12:18 törmättiin johonkin Michael Jacksoni muistoseinään. Semmoinen 6m pitkä, tihrustettu täyteen erilaisia terveisiä ja toivotuksia. kaveri pyysi meitä kirjoittamaan nimemme muistokirjaan ja pistämään omat terveisemme omalla kielellamme. Kysyi toki “what do they speak in Finland?”

Laitettiin nimet kirjaan ja ‘lepää rauhassa’ -toivotukset. Varmaan joku “aivan paskaa musaa” -läppä olisi ollut liikaa :)

Seinät on harlemissa paljon varikkaammat kuin etelämmässa. Graffitia, maalauksia yms. Ja naisilla on päällä aika afrikkalaishenkisia kuteita.

_MG_9667
Miihkalin seinä oli jokseenkin täynnä – mies joka hommaa veti, oli kasaamassa jonkinsortin muistokirjaa aiheesta, tiedä sitten mihin tarkoitukseen

_MG_9672
Paikallisilla oli kova usko Obamaan ja ylipäätään innostus uuden presidentin perään näkyi kaikkialla

_MG_9673

12:46 Palattiin Upper west siden suuntaan.

13:16 Strawberry fields central parkissa W72nd streetin kohdalla majoittaa Lennonin muistomerkkiä. Ostettiin kioskista rinkeli ja hodari, jonka jälkeen istahdettiin aukiolle ihmettelemään muistomerkin menoa.

_MG_9685

_MG_9683

_MG_9682
Lennonin muistomerkki on merkkipäivinä ja silloin tällöin koristeltu ties miten – tällä kertaa paikka oli varsin askeettinen

Paikalle tuli joku perhe, jonka poika oli pukeutunut omituisiin länkkarivetimiin, herattaen heti paikallisten mielenkiinnon;

“Yo’ ya’ll from Texas? How much for the hat?”
“What’s yer offer?”
“I give ya’ five bucks!”

Perhe lahti vähin äänin paikalta.

14:45 Mentiin upper east sidelle, tarkoituksena käydä Payardsin kakkukaupassa (semmonen top chef -tason mesta), mutta perinteinen tuuri jatkuu kun liike oli kaihtimet edessä ja muori liikkeen edessä totesi lukeneensa, että se meni konkkaan.

Noh, NFT-guide pelasti, niin kuin aina, ja pohjoisesta löytyi Two Little Red Hens american bakery. Matkalla sinne maija näki Ben Stillerin :)

TLRH:sää syötiin new york cheese cakea ja porkkanakakkua jääteen kera. Taivaallisen hyvää!

_MG_9692
Two Little Red Hens – mainio pikkupuoti

16:49 No niin, eli nykin ongelma on se, että harva hotelli tai asunto antaa säilyttää tavaroita siellä sen jälkeen kun on saanut huoneestaan kenkää siinä 10-12 paikkeilla päivällä.

Tätä varten on sitten erinäisiä yrityksiä, kokonaista yksi mitä googlella loytyy, jotka maksua vastaan säilyttävät tavaroitasi päivätaksalla.

Pistettiin kaikki ostokset meidän siniseen supermatkalaukkuun, joka on ristitty merileijonaksi siinä oleva upper playgroundin tarran takia ja lopputulos oli noin 35 kiloinen täysin täynnä oleva laukku.

Suomalaiseen luonteenlujuuteen ja kansalliseen perimään kuuluu myös tujaus sisua ja vastenmielisyyttä maksaa toiselle siitä, että tämä kuljettaisi toisen paikasta A paikkaan B, varsinkin kun reitti vaikuttaa aika suorasukaiselta.

Joten kuljetettiin tuo laukku, renkailla varustettu tosin, manhattanin itäpuolelta 47 streetilta (2 & 3 aven välista) länsipuolelle etelään 36th streetille (8 & 9 aven väliin). Käsipelillä. matkaa tuli joku pari kilometriä näemmä.


View Matkalaukun raahausta in a larger map

Schwartz travel servicessa asiakkaista huolehti juutalainen, joten en alkanut tinkimään 35$/4 päivää -hinnasta. Selvisi myös, että jätkällä on liike lähempänäkin Grand Centralin tienoilla (tämä oli penn-stationin pohjoispuolella).

…No, tulipahan urheiltua.

19:41 Midtownissa on ristiin rästiin aivan kammottava ruuhka johtuen Obaman pitämästä puheesta NAACP-porukalle. Ruuhkassa autot alkavat tööttäilemään, mutta sen keskellä ollut poliisiauto lopetti ne alkuunsa kimakalla pillin vihellyksellä. Täällä kun tuo tööttäily on lähinnä taksien tapa herättää mahdollisen kyydittavan huomio ja mikään muu perinteinen käyttötapa lienee jo unohtunut. Sen lisäksi turhasta aantelysta tulee 350$ sakot :)

Poliisiauton piti päästä ruuhkasta eteenpäin, joten poliisit pakottivat kaikki sen edellä olevat autot kääntymään vasemmalle eteenpäinajon sijaan, mikä selvästi otti joitain autoilijoita päähän. Kaiken lisäksi poliisiauton perässä tullut audi yritti myös kääntyä vasemmalle, mutta poliisi pysäytti tämän samantien

“Ya’ look like an emergency vehicle!?”

20:10 herääminen huomiseen Bostonin reissuun on jo viideltä, joten aikaiseen nukkumaan.


Seuraava päivä

1 Kommentti