9:03 Huomenta. Walter Cronkitekin kuoli :(

11:03 Nähtiin USS constitution, vanha 1700-luvun frigatti. Nähtävyys koostui itse laivasta ja museosta. Laivaan oli sikana jonoa ja siitä oli mastot alhaalla, joten skipattiin se. Museo oli hyvin tehty ja aika kattava. Kävi läpi laivan historian ja taistelut, rakennuksen ja restauroinnin. Kaupan puolella oli luonnollisesti paljon merihistoriasta kertovia kirjoja, sekä tietty Hornblower- ja Aubrey-settiä.

_MG_9701
Kiehtova seinä

_MG_9710
Museossa oli kaikenlaista interaktiivistakin viihdettä, piti latailla tykkejä, kiivetä mastoihin ja kerätä purjetta yms + koko hoidosta oli lapsille omat tiivistetyt versiot

_MG_9711
Siitä vaan lukemaan jos sattui pitämään Master & Commander -leffasta :)

Cronkiten kuolema johtui tod.näk. siitä kun selasin wikipedian USS Constitution -sivua ja siellä on kuva Cronkitestä ruorissa.

13:05 käytiin Urban Outfittersissä ostelemassa ja hyökättiin Wagamamaan syömään, Maija muisteli paikan olleen ihan mainio. Chicken teriyaki ja nuudelisetti juomineen oli yht. 22$

14:39 Au bon pain! Tämä on ilmeisesti joku rafla, mutta lauseesta tuli yleishyödyllisen ja periamerikkalaisen “fuck!”:in sijainen. Sen voi sanoa hitaasti tai nopeasti millä tahansa äänen painolla ja se toimii lauseen kuin lauseen yhteydessä. Se lausutaan “a bön pöön” ja sen oikeasta sisällöstä tai lausumisesta en tiedä mitään.

_MG_9715
Bostonin Old State House, jonka parvekkeelta mm. luettiin maan perustuslaki ja about tässä kohdilla tapahtui Boston Massacre.

_MG_9722
Vaikkei Boston nyki ollutkaan, oli keskustassa pari aika korkeaa rakennusta

14:44 Käveltiin ICA:lle, tai siis Institute of Contemporary Artin kiasmamaisen rakennuksen luo ja ulkona sen katon rajassa odotti iso Andre the Giantin pää.

Aika paljon on vastaan tullut ranskaa puhuvia turisteja, joiden voi kuitenkin odottaa olevan Kanadasta, koska Montrealiinkin ajaa noin viidessä tunnissa. Heikki selittikin myöhemmin, että kanadan dollari suhteessa jenkkitaalaan on aika ostovoimainen ja täten USA on hyvä lomakohde noille Bryan Adamsin ja Celine Dionin vapaaksi päästäneille.

15:04 Jaa, sisällä olikin Shepard Faireyn näyttely, mies Obey Giant -katutaiteen, Walk the Line -julisteen ja Obaman “hope” -julkan takaa.

16:59
Näyttely oli hieno, Shepardin juuret katutaiteessa ja skedeilyssä tulee väkisinkin esiin.

_MG_9752
Aulan peilit

_MG_9753
It’s a-me!

_MG_9760
Obey.

Näyttelytilojen toisessa salissa oli muuta taidetta, videopuolen jutuissa jäi erityisesti mieleen pätkä, jossa kuusi sokeaa oli tuotu paikalle ja kukin yksitellen käveli eteenpäin, kunnes vastaan tuli este. Estettä sitten kosketeltiin eri tavoin ja sokeat kertoivat kokemuksestaan ja siitä minkälaista on olla sokea. Kosketeltava este oli elävä norsu ja sokeiden reaktio tämän tajuamiseen oli hauskaa ja omalla tavallaan koskettavaa katseltavaa.

Toisessa videossa puolalaisista henkilöistä kasattiin erilaisia ryhmiä, joista jokainen edisti ja puolusti tiettyä aatetta. Maalattiin julisteita ja bannereita, tehtiin paitoja yms. Kaikki työt esitettiin samassa tilassa ja luonnollisesti muiden ryhmien töille oltiin kriittisiä.

Päivä päivältä homma levisi enemmän käsiin ja pikkuhiljaa oltiin edetty siihen, että “vastustajan” paitoja sotkettiin ja saksittiin, sekä maalauksia yms. Poltettiin. Homma alkoi aika leikkisästi, mutta sai myöhemmin selvästi vakavampia savyjä. Sitä se on, ihmisen luonne.

Käytiin vielä ICAn kaupassa ja häivyttiin ulos, takaisin lämpöön. Matkalla tuli hetken päästä vastaan omituinen taideprojekti. Joku oli jättänyt lukuisia erilaisia Hunter S. Thompsonin muotokuvia kadun varteen; napattuin niistä yksi ja takana luki “Happy birthday Gonzo” ja ilmoitus, että taulu on nyt sinun ja osa street donation projektia – tauluja on ilmeisesti numeroinnin pohjalta noin 102. Hieno taulu päätyy varmaan olohuoneeseen :)

_MG_9765
Fear and Loathing in Boston: A Savage Journey to the Heart of the American Dream

_MG_9773
Andre the Giant seurasi meitä kaikkialle


19:46
Takaisin Arlingtonissa pienen metrosekoilun myötä ja kohta vähän grillailua. ICA:n jälkeen heiluttiin Bostonin puistossa, syötiin jäätelöä ja ihmeteltiin kesyjä oravia.

Käytiin vielä myöhemmin illalla paikallisen mäen päällä katsomassa Bostonin valoja ja jossain Salemin suunnalla näkyi ilotulituksia.

_MG_9782

_MG_9800

_MG_9803

_MG_9812

_MG_9838

_MG_9841

_MG_9853


Seuraava päivä

Ei Kommentteja