8:35 Höh, no nyt Frank McCourtkin on kuollut :( Angela’s Ashes on kyllä mainio.

Tänään olisi tarkoitus käydä ainakin metropolitan museum of artissa pienellä privaattikierroksella, käydä pulikoimassa uima-altaalla ja illalla ehkä katsella nähtävyyksiä top of the rockissa, eli Rockefeller centerissä.

11:32 Saatiin Metropolitan Museum of Artiin privaattikierros kiitos Marian miehen äidin. Pisti vähän nöyräksi tuo kierros. Hulppea rakennus ja aivan mieletön kokoelma. Francis Baconista oli hieno erityisnäyttely ja tykkäsin myös Model as Muse -valokuvanäyttelystä, mikä kävi läpi huippumallien ja mallikuvauksen kausia läpi ’60 ja ’90 -luvuilta.

Pysyvä puoli kattoi impressionismin; Van Gogh yms. Sieltä löytyi myös aika kattavat osat muinaishistoriasta keskiaikaisiin panssareihin ja aseisiin, antiikin roomaan ja bysanttiin, sekä Afghanistanin Kabulista turvaan tuotuihin kansallismuseon esineisiin.

_MG_9943

_MG_9947

_MG_9949

_MG_9950

_MG_9958
Model as a Muse oli hieno katsaus valokuvaukseen ja malleihin – 90-luvun superstara-ajat erottuivat todella paljon muista aikakausista ja tuota tuskin heti uudelleen koetaan

_MG_9965
Tyhjässä, valtavassa museossa kävely oli hieno kokemus – Työntekijät ovat kyllä aika etuoikeutetussa asemassa kun pystyvät omalla ajallaan tulemaan kiertelemään teosten sekaan

_MG_9982

_MG_9989
Katolla ollut Maelstrom-teos oli kaikessa hämäryydessään huikea

_MG_0003

_MG_9990
Ja näkymät oli mitä hienoimpia – Central Park peittää yllättävän paljon alleen

_MG_0020
Temple of Dendur, johon Jaqueline Kennedy Onassiksella oli suora näkymä talostaan Central Parkin varrella

_MG_0013

13:15 Mennään John Jay Parkkiin uimaan. East 77th streetin päässä joen varrella olevassa puistossa on leikkikenttä ja siitä aidalla rajattu osa uima-altaalle. Allas on maksuton, mutta mukana pitää olla oma lukko kamojaan varten.

14:09 odoteltiin tässä uima-altaan edessä Mariaa ja lapsia, sekä syötiin pehmikset (regular size, toisiksi pienin viidestä vaihtoehdosta, oli aika järkyn kokoinen). Molemmat tipahti vuoroin pienille paiväunille puiston penkille.

_MG_0025
Krooh

_MG_0027
Pyyh

_MG_0029
Hodarien hinnat vaihteli 1-4$ välillä riippuen koosta ja sisällöstä

15:58 Uiminen oli kivaa vaikka allas onkin auki “sessioissa” ja menee aina välillä kiinni. Syötiin uimisen jälkeen vielä hodarit yms. Jonka jälkeen lähdettiin hakemaan laukkua sailytyksestä. Varmaan tullaan taksilla takaisin asunnolle sen sijaan, että raahataan se läpi manhattanin :)

16:27 Haettiin matkalaukku Schwartzilta, taksi maksoi 10$… Voittaa kävelemisen :)

18:03
Tuli puhelinsoitto huoneeseen:
“Hello, this is blah Anderson from blah blah. Our records indicate that you may be behind in your home loan payments and…”

Tässä vaiheessa löin luurin kiinni, kyse oli nauhalta tulevasta mainoksesta :)

18:37 Piti saada kakkua tai jotain, joten google mapsilla löytyi nopeasti Bryant Parkin vierestä 42nd streetiltä Crumbs, jossa myytiin hienoja muffinseja.

Ostettiin yksi Carrot (porkkanakakku) ja yksi Grasshopper (minttusuklaa) ja mentiin puistoon istuskelemaan ja syömään.

Parkissa oli meneillään pienet shakkisessiot; ihmiset pelailivat toisiaan vastaan tai järjestivät opetuspelejä kiinnostuneille. Bryant Parkissa on usein myös ilmaisia broadwayn mainosnäytöksiä yms. Häppeninkiä.

_MG_0031
GO:n pelaaja olisi todennäköisesti saanut turpaansa

_MG_0033
Carrot ja Grasshopper yhdessä ennen tuhoa


19:13
Lion Kingiin oli vain vähän tarjolla paikkoja ja ne olivat suht’ tyyriitä (90-120$), joten jää nyt Broadway väliin. Napattiin kuitenkin 15$ pari lippua johonkin komediashowhun mitä times squarella kaupattiin. Rosteri näytti aika samalta kuin muissakin paikoissa ja tsägää koko hoito tuntuu vähän olevan.

20:53 Syöksyttiin Top of the Rockiin, eli Rockefeller Centerin huipulle. Ehdottomasti paras tapa ihailla nykin pilvenpiirtäjiä. Katolla voi olla niin pitkään kuin haluaa, mutta auringonlaskua varten kandee paikalle mennä siinä 7:50-8:15 tienoilla. Korkein spotti vaatii myös portaiden kiipeilyä ja siellä on hyvä olla ajoissa, koska tilaa ei ole paljoa.

_MG_0058
Näkymä etelän suuntaan

_MG_0075
Näkymä pohjoiseen ja Central Parkkiin

_MG_0081

_MG_0082
Tuolla oltiin


Seuraava päivä

1 Kommentti