8:18 Huomenta. Tänään olisi luvassa uusi visiitti MetArtiin ja hitusen shoppailua.

9:29 Kolikoita jää tällä reissulla käteen paljon. Kolikot onkin hyvä tyhjentää metrojen lipunmyyntiautomaatteihin kun refillaa metrocardia, se syö kaikkea muuta paitsi senttejä.

11:22 Metropolitan museum of artissa taas, tällä kertaa vähän yksityiskohtaisemmalla kierroksella. Maija meni katselemaan modernia taidetta, itselläni on mennyt tunti pelkästään katsellessa paria keskiaikaista panssaria. Täällä kandee kyllä valita kiinnostuksen kohteet tarkkaan, koska museo on kooltaan aika hillittömän iso ja vie varmasti päiviä katsoa kunnolla läpi.

_MG_0102
Kaverin työnäyte lukkoseppien kiltaan – kyse on lukosta, jossa on useita valeluukkuja, mekanismeja ja hämäyksiä jotka vaikeuttavat varsinaista lukon avaamista

_MG_0112
Keskiaikaisen taiteen puolelta löytyy usea ajan hengessä sisustettu ja restauroitu huone

_MG_0116
Panssareita oli kiva pälyillä pari tuntia

_MG_0128

_MG_0130
Ruutiaseitakin löytyi, mukaanlukien ensimmäisiä Coltteja yms. millä länsi valloitettiin. Japanin puolen katanan terät 1600-luvulta olivat huikeassa kunnossa

12:46 Tultiin kotiin tekemään vähän ruokaa, jonka jälkeen syöksytään Sohoon. Sen jälkeen olisi tarkoitus etsiä… Kakkua!

14:26 So Good Jewelry on Broadwayllä Spring & Broome Streetin välissä. Koruja yms. Löytyy enemmän kuin laki sallii.

_MG_0147

_MG_0151

15:19 Eileen’s Special Cheesecake 17th Cleveland Placella on vuodesta 1974 toiminut kakkukauppa, jonka asiakkaina ovat olleet mm. Clintonit ja Scorcese Goodfellas-porukan kanssa. Seinät on täynnä kiitoskirjeitä ja valokuvia ja itse cheesecake on luonnollisesti suussa sulavaa :)

_MG_0159
Pieni osa Eileen’sin celebrity-seinää – Sepia-kuvassa Ray Liotta, Joe Pesci, joku, Robert DeNiro ja Martin Scorcese

_MG_0157
Eileen’sin tarjontaa

15:55 Käytiin myös Flightclubissa, mikä oli taas yksi sneaker-liike – sisään pääsi vain ovikelloa soittamatta ja ulospääsystäkin piti ilmoittaa omistajalle, jotta tämä pirauttaa oven auki. Lienee varkaiden varalta

Lilliput oli pieni, skidien vaatteisiin yms. roippeisiin erikoistunut liike missä poikettiin tuliaisia hakemassa.

18:01 Käytiin FAO Scwartzissa hakemassa vähän tuliaisia ja viimeinen 24h jaksokin New Yorkissa alkoi. Tultiin Central Parkkiin istuskelemaan ja otettiin Fasaani mukaan ulkoilemaan.

_MG_9543
Moi, meillä on ihan sairaan kivaa

_MG_0162

Fasaani on muutenkin edustanut matkalla. Se menee asunnossa aina välillä johonkin piiloon ja sen mieliala ja ilme vaihtelevat aika paljon. Se on kuitenkin oman elämänsä herra, eikä esim. Alennu nokkimaan maata.

_MG_0166

_MG_0176
Fasaani fronttaa Central Parkissa

_MG_0169
Fasaani turvassa

19:00 Nähtiin matkan varrella 54th streetillä Morgan Freeman nautiskelemassa sikaria yhdessä kahvilassa.

Maija kävi myös Dainobun delissä, mistä saa kaikkea perus-japanimättöä. Sieltä lähtee myös illalla valmiit annokset -50% alennuksella koska muuten ne varmaan menisivät roskiin. Hassua, että google maps näyttää paikan kohdalla “place closed” vaikka ihan virkeästi tuntui bisnes käyvän.

_MG_0097
Maija löysi Dainobusta hämäriä karkkeja – Super Lemon on todellakin Powerful Candy!

Täytyy kyllä sanoa, että nuo Duane Readen yms. kaltaiset kaupat on kyllä kohtuu omituisia kun tarjolla ei ole mitään tuoretta. Pesuaineen jatkuva haju ja vaikka siellä myydäänkin ruokaa, ei sieltä oikeasti löydä sitä. Ellei sitten ole maailman suurin mikroaaltouunin fani.

20:01 Josie’s 3rd avenuella 37 & 38th streetin välissä tarjoaa täysin luontaista ja orgaanista ruokaa. Mestasta löytyy myös paikka upper west sideltä ja entrée kanasalaatti on paikan suosituin.

21:04 Pääruokien saaminen pöytään kyllä kestää tovin.

21:28
No tulihan se sieltä, vain tunti alkuruokien jälkeen.

21:46 Oli kyllä ihan hyvää, palvelun puolesta jäätiin kyllä mustaan aukkoon. Paikka kandee kyllä tsekata, ehkä keittiössä oli joku valtataistelu meneillään.


Viimeinen päivä

Ei Kommentteja